To top
2 Mrt

Friday Favourites: Brasserie van Dam

Brasserie van Dam

F Friday Favourites: Brasserie van Dam 

Iedere week zet ik een andere hotspot in het zonnetje die het verdient om even genoemd te worden.  Alle hotspots zijn persoonlijk getest en dus door de professionele keuring heen gekomen. Deze week in de spotlight: Brasserie van Dam!

Waarom je daar eens heen moet gaan voor een hapje en drankje? Lees je hieronder.

Friday Favourites: Brasserie van Dam 

In de hipste buurt van Amsterdam vindt je Brasserie van Dam. Wat ooit, geloof ik, is begonnen als een bekende traiteur van Amsterdam-Zuid van ‘De ouders van’ is nu een hotspot geworden. Een restaurant met een menukaart waarvan je gaat watertanden.

We kwamen aan rond borreltijd op een zondag, TIP gratis parkeren op zondag, scheelt toch weer een paar extra wijntjes (of cola). We bestelden een wijntje, biertje en als borrelhapje de ossenworst, huis gerookt. De avond begon goed want dit smaakte al heerlijk.

Op de menukaart viel ons oog op de Côte de Boeuf. Love it. Gebraden op de Big Green Egg. Dubble love it. Dus, die moesten wij proberen.

Nou, goede keuze, hij was verrukkelijk! Precies goed, niet te rood, niet te ver doorgebraden. Écht een aanrader! En…. De friet erbij, die MOET erbij, wat een lekkere frietjes! Lekker dun zoals van de Maccie D. maar dan VERS! Top.

Als toetje wilden we heel graag de Scroppino. Maar die was helaas op. Schijnt een topper te zijn, huisgemaakte scroppino. Maar dat werd ‘m helaas niet, dan maar een GT als toetje.

We komen zeker terug om deze alsnog te proberen. Wat een heerlijke tent! Lekker mensen kijken, hou ervan!

 

Brasserie van Dam 

[vc_empty_space height=”20px”]
The Happy Housewifey